Een bindweefselmassage van de rug is een intensieve massage die de circulatie bevordert.

Met langzame bewegingen pak ik huidrollen op en rol deze voort. Als er sprake is van ruimte tussen verschillende weefsellagen word deze massage als pijnloos en prettig ervaren,  maar als er sprake is van verklevingen kan het gevoelig of pijnlijk zijn. Dit is echter een 'helende pijn'. Door de bindweefselmassage worden er stoffen vrijgemaakt die de doorbloeding in grote mate bevorderen. Na afloop van de massage voelen mensen zich vaak veel vrijer.

Een bindweefselmassage van de rug sluit ik af met een heerlijk ontspannende massage.


Een sessie met bindweefselmassage start altijd met een moment van afstemmen. Vervolgens vind de bindweefselmassage plaats (dit duurt ongeveer 75 minuten) en daarna is er tijd om bij te komen en dat wat je ervaren hebt te laten bezinken.

 

Een bindweefselmassage is een intensieve massage, die reacties kan oproepen bij mensen. Het is geen geschikte massage voor mensen met:

-koorts of ziekte

-problemen met de bloeddruk

-hartproblemen

-gebruik van bloedverdunners

-hemofilie

-overmatige histaminereactie van de huid gepaard gaande met jeuk

-huidproblemen (op de rug)

-tijdens de zwangerschap

-ziektes waarbij het zenuwstelsel is aangetast.

 

Graag hoor ik van tevoren hoe het met je gaat en of ik ergens rekening mee moet houden. Als je twijfelt of bindweefselmassage geschikt is voor jou i.v.m. een ziekte of afwijking, overleg dan met je arts voordat je een afspraak maakt.

 

Een sessie met bindweefselmassage duurt één uur en drie kwartier (105 minuten) en kost €87,50.