MAMA- en BABYMASSAGE

 

 

En als je eenmaal bevallen bent bied ik de mama- en babymassage aan. Ik kom dan aan huis, in jullie vertrouwde omgeving. Na een voorgesprekje over de zwangerschap en de bevalling masseren we de baby volgens de Shantala-methode: ik leer de moeder hoe ze het kindje een heerlijke massage kan geven. Ik doe de handelingen voor op een pop en de moeder masseert haar kindje.

 

Ook voor baby's geldt dat ze door massage ontspannen. Ze worden zich bewust van hun lijfje, wat heel goed is voor de sensomotorische ontwikkeling. Daarnaast is het een moment van volle aandacht tussen moeder en kindje, wat ten goede komt aan de hechting en de emotionele ontwikkeling. Zie ook het hoofdstuk over de babymassage voor andere voordelen van babymassage.

 

Na afloop van de massage kan de baby eventueel nog even drinken bij mama of uit de fles en is het fijn als er iemand is om de baby lekker in zijn of haar bedje te leggen.  De meeste kindjes vallen dan in een diepe slaap. En dan is het tijd voor mama!  De zwangerschap en de bevalling zijn voor je lijf intensieve gebeurtenissen en er is tijd nodig voor herstel. Massage ondersteunt je lijf hierbij.

 

Vaak gebeurt het dat vrouwen door het optillen of dragen van hun kindje, of door het langdurig in een bepaalde houding zitten/liggen tijdens de borstvoeding, last krijgen van spieren en gewrichten. Ook zijn door de hormonen de verbindingen in gewrichten soepeler en kan dit klachten geven. Daarnaast heb je als pasgeboren moeder emotioneel ook veel te verwerken. Door contact met je lichaam kom je in contact met jezelf. Mocht je er behoefte aan hebben dan is er natuurlijk ruimte om je ervaringen omtrent het moederschap te delen. In een massage van ongeveer drie kwartier tot een uur masseer ik je rug, nek, schouders, je bekken of je voeten. En als er een deel van je lichaam is dat meer aandacht vraagt dan kan dit natuurlijk ook. We doen dit in overleg.

 

De moeder/babymassage aan huis duurt ongeveer 2,5 uur. Zie voor prijzen de prijslijst.

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen de mama-massage aan huis te ontvangen!

 

 

 

Ook erg leuk als kraamcadeau!

 

 

 

De babymassage volgens de Shantala-methode bied ik, in completere vorm, ook los aan als cursus. Kijk hiervoor op babymassage.