MASSAGE OP HET BEDRIJF

 

 

Werknemers en werkgevers die goed in hun vel zitten presteren beter!

 

Een regelmatige massage zorgt ervoor dat collega' s meer ontspannen zijn. Mensen die gemasseerd worden komen in contact met hun lichaam en herkennen sneller ongemakken.

 

Als mensen veel in dezelfde houding werken, zoals achter de computer zitten, bouwen ze ongemerkt veel spanning op in hun nek/schouders/onderrug. Bij veel beroepen is tijdens het werken de aandacht vooral naar buiten gekeerd. Vaak zijn mensen veelal met hun hoofd bezig tijdens het werken, en gaan ze voorbij aan de signalen die hun lichaam geeft. Een zeurende schouder, een stijve nek of rug, of gespannen benen willen je iets vertellen.

 

Op langer termijn kunnen onopgemerkte signalen voor chronische klachten gaan zorgen. Dit gaat ten koste van de werknemer, of werkgever en dus ook van het bedrijf of de instelling.

 

Door regelmatige massage blijven werknemers 'in hun lijf'. Ze reageren adequater op signalen van hun lichaam en zo kunnen chronische klachten voorkomen worden. Ook zorgt de ontspanning voor verlaging van het adrenaline/cortisol (stress)-niveau. Ontspannen mensen presteren beter, zijn communicatiever en hebben een betere weerstand tegen ziekteverwekkers.

 

 

Ik kan éénmalig of op regelmatige basis, op het bedrijf komen masseren. Ik neem alles mee wat er nodig is voor een prettige massage (massagetafel, doeken, olie, eventueel een straalkacheltje en kamerschermen). Het is wel belangrijk dat er een plek is waar er enige privacy is. Eventueel met kamerschermen. Voor de eerste sessie hebben we telefonisch contact of kom ik langs op de locatie om te inventariseren hoe we een veilige plek binnen het bedrijf kunnen creëren waar de massages plaatsvinden.
Bij grotere bedrijven kom ik met één of meerdere ervaren collega-masseurs.

 

Ook werk ik samen met een vitaliteitscoach. Dus als tijdens de massage-sessie blijkt dat er behoefte is aan meer ondersteuning dan is dit bespreekbaar.