ZWANGERSCHAPSMASSAGE

 

 

 

Als je zwanger bent is dat een hele bijzondere periode in je leven. In jouw lichaam groeit een nieuw mensje. En jij groeit naar het moederschap. 

De veranderingen in je lijf op emotioneel, hormonaal en fysiek gebied zijn groot. Een massage kan je vermoeide spieren ondersteunen, en zorgt voor balans in je lichaam. Ook kan het een moment zijn om heel dicht en in stilte in contact te komen met je lijf, de plek die nu zo belangrijk is voor de ontwikkeling van je kindje.

 

Massage zorgt voor ontspanning, en een ontspannen lichaam met een laag stressniveau is het beste voor de ontwikkeling van je baby.

 

Veel vrouwen werken tot ver in de zwangerschap, of zijn al moeder. Het kan dan voelen alsof de zwangerschap er een beetje tussendoor glipt. Massage kan een moment zijn om helemaal te ervaren wat er in je lichaam gebeurd.

 

Ik werk met de beste tafel op gebied van zwangerschapsmassage: de prenatal tafel van Custom Craftworks. Hierin zitten uitsparingen voor je borsten en je buik. Voor veel vrouwen is het heerlijk om eindelijk weer eens op hun buik te liggen.

 

In een sessie van 90 minuten hoor ik eerst graag hoe het met jou is. Vervolgens stemmen we af waar je behoefte aan hebt en gaan we het je gemakkelijk maken op de massagetafel. In principe lig je in buikligging, met een uitsparing voor je buik (en desgewenst voor je borsten). Maar als dit niet comfortabel voor je is, dan kan ik je ook in zijligging masseren. Of in rugligging, mits je op je rug kan liggen. Na afloop van de massage is er ruim de tijd om bij te komen, zodat je ontspannen mijn praktijk kunt verlaten.

 

 Als je twijfelt of massage goed voor jou is tijdens je zwangerschap, bijvoorbeeld omdat je klachten hebt als hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes of een andere klacht of complicatie, overleg dan eerst met je verloskundige of gynaecoloog.

 

 Een sessie met zwangerschapsmassage duurt 90 minuten en kost €75.

 

Een zwangerschapsmassage is een heerlijk cadeau om aan je zwangere vrouw, vriendin, collega of dochter te geven.