Wat kan je verwachten?

 

Ik ontvang je in mijn praktijkruimte of  we zien elkaar op een andere locatie, zoals afgesproken, bijvoorbeeld bij je thuis (zwangerschaps- en babymassage).

Bij een ontspanningsmassage hebben we een kort voorgesprek. Dit is belangrijk omdat ik er dan achter kan komen of er sprake is van (plaatselijke) contra-indicaties. Ook bespreken we waar er extra aandacht nodig is.

Vervolgens mag je plaatsnemen op de massagetafel, word je toegedekt en begint de massage.

Na afloop van de massage is er nog ruimte om over je ervaringen te praten, zo kan je nog even bijkomen voordat je de wereld weer in gaat.

Een massagetherapiesessie heeft ziet er, globaal, als volgt uit: de eerste keer hebben we een intakegesprek en ook in de vervolgsessies beginnen we met een gesprek. Vervolgens stemmen we samen af wat op dat moment het meest passend is. Dit kan een massage zijn, een opstelling of een combinatie hiervan. Meestal doen we voorafgaand aan de massage of opstelling een bewustwordingsoefening.  Na afloop is er nog ruimte om hetgeen je ervaren hebt te bespreken.

 

En wat kan je van de massage verwachten:

 

Tijdens de massage ervaren de meeste mensen een diepe ontspanning. Vanuit ontspanning kàn er ruimte ontstaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Een ontspannen lichaam draagt een ontspannen geest, en er ontstaat ruimte voor creativiteit, stroming, geluksgevoel, opgewektheid. Maar ook gebeurd het regelmatig dat je echt aangeraakt bent. Je kan je na afloop van de massage kwetsbaar of trillerig en soms zelf verdrietig voelen.

Alles is welkom, ervaar je lichaam en probeer zonder te oordelen te kijken wat er gebeurd. Vertrouw er op dat je lichaam altijd op zoek is naar balans. Verwelkom elke emotie, geef het de ruimte en ervaar dat het weer plaats maakt voor een volgende emotie of gevoel.

Bij een massagetherapiesessie kan hierbij ook nog inzicht in jezelf, je patronen, je plek in jouw systeem (zoals je gezin of je werk) en hoe zich dit laat voelen in je lichaam. Je kan jezelf beter leren kennen en herkennen.

In het hoofdstuk visie kan je meer lezen over mijn ervaringen met massage.