Wat kan je verwachten?

 

Ik ontvang je in mijn praktijkruimte. Een rustig ingerichte ruimte, die door veel mensen als prettig wordt ervaren. Het is daar altijd aangenaam warm ( tussen de 22-24 graden). Ik zorg voor een vrij hoge temperatuur,  omdat koude een samentrekkende werking op je lichaam heeft. Door de aangename temperatuur, kan je lijf zich gemakkelijker openen en ontspannen.

 

Voor al mijn sessies geldt, globaal, dat we de  eerste keer een intakegesprek hebben. Bij Integral Pelvic Therapy is deze losgekoppeld van de eerste sessie, bij massagetherapie en systemisch coachen is dit niet noodzakelijk het geval. 

Ook in de vervolgsessies beginnen we met een gesprek. Vervolgens stemmen we samen af wat op dat moment het meest passend is voor jou. Zo kunnen we voorafgaand aan de massage of opstelling een bewustwordingsoefening, doen. Vervolgens is er een massage of opstelling.  Na afloop is er ruimte om hetgeen je ervaren hebt te bespreken, zodat je ervaring de ruimte krijgt om te integreren.

Voor elke sessie geldt: jij bent de baas over jezelf.  Alleen als jij een 'ja' voelt bij iets, gaan we dit doen. Soms is er 'nee', dan nemen we de tijd om deze 'nee' te onderzoeken. Wat maakt het dat dit zo voelt? Er kan ook een 'ja' en een 'nee' tegelijk zijn. Alles is welkom, en alles draagt bij aan jouw proces.

 

En wat kan je van de massage verwachten:

 

Tijdens de massage ervaren de meeste mensen een diepe ontspanning. Vanuit ontspanning kàn er ruimte ontstaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Een ontspannen lichaam draagt een ontspannen geest, en er ontstaat ruimte voor creativiteit, stroming, geluksgevoel, opgewektheid. Maar ook gebeurt het regelmatig dat je écht geraakt wordt.  Je lichaam heeft zijn/haar eigen wijsheid, en kan je soms op geheel andere wijze als je gedachten vertellen hoe het met je is. Eén van mijn  docentes, Mariette Frits,  bedacht de prachtige uitspraak:

'The issue is in the tissue'

 

Bij zowel mijzelf, als bij vele cliënten, heb ik mogen ervaren dat dit echt het geval is. Via aanraking, aandacht, bewustwording van je lijf, kan je in contact komen met herinneringen, gevoelens, trauma's.  In het dagelijks leven kan dit zo intens zijn, dat we deze gevoelens liever vermijden. Het lijkt soms té groot en intens. Het voordeel van dit vermijden is dat we niet zulke overweldigende gevoelens hebben.  Het nadeel hiervan is dat het zich als het ware vast zet. Het ontwikkelt niet, of kan zelfs belemmerend gaan werken.

Bij een IPT- of massagetherapiesessie nodig ik je uit, om in veiligheid en met steun, heel voorzichtig jezelf te onderzoeken en ruimte te geven aan wat er in jou opgeslagen ligt aan patronen, spanning en trauma. Zodat je lijf en je geest in proces mogen gaan, om dit op te ruimen. Uiteraard in jouw eigen tempo, stapje voor stapje.

De sessies die je bij mij volgt zijn dan ook geen 'quick fix'. Het is meer een besluit dat je neemt om een groeiproces aan te gaan, een proces dat een leven lang door mag gaan, en waar ik je een tijdje bij begeleid. Op deze manier kan IPT, massage en opstellingenwerk bijdragen aan het nóg beter leren kennen en herkennen van jezelf, en wat goed is voor jou en je systeem.

 

Je kan je na afloop van een sessie kwetsbaar of trillerig en soms zelf verdrietig voelen. Maar ook diepe ontspannenheid, creativiteit, geluksgevoel, verbinding, diepe inzichten en heling zijn woorden die mensen vaak aan mij teruggeven.

Alles is welkom, ervaar je lichaam en probeer zonder te oordelen te kijken naar wat zich ontvouwt. Vertrouw er op dat je lichaam altijd op zoek is naar balans. Verwelkom elke emotie, geef het de ruimte en ervaar dat het weer plaats maakt voor een volgende emotie of gevoel.

Het is fijn als je (indien mogelijk in je agenda) na een sessie wat tijd voor jezelf hebt, zodat je systeem de tijd heeft om dat wat je hebt ervaren te integreren. En ook in de dagen, weken die volgen kan het zijn dat je (subtiele) effecten ervaart.

Probeer goed voor jezelf te zorgen: drink veel water of thee, wees zacht naar wat je ervaart en voed jezelf met eten en activiteiten die goed voor je zijn.

 

Als ik denk dat jouw hulpvraag niet past bij wat ik je kan geven, dan zal ik je doorverwijzen. Soms is dit mogelijk naast mijn behandelingen, soms is het zo dat mijn behandelingen niet passend zijn bij een bepaalde hulpvraag. Ik behoud mij ten alle tijden het recht voor om een behandeling te staken als dit in het belang is van de veiligheid van mijn cliënt of mijzelf.