HIER BEN IK

 

 

Mijn naam is Daphne Hooiveld (1981). Samen met Joost heb ik een dochter (14 jaar) en een zoon (11 jaar).

 

Ik vind mijn werk heel bijzonder en geniet van elke sessie. Het ontroert mij diep als ik mensen in al hun kwetsbaarheid, met hun krachten en valkuilen mag ontvangen. En elke dag probeer ik de uitdagingen in het leven ook als een uitnodiging te zien: wat zegt het over mij? Wat heb ik te leren?

 

Het voelt als een voorrecht dat ik al vele opleidingen heb mogen genieten, wat me steeds rijker maakt in het begeleiden van cliënten.

 

In mijn jongere jaren studeerde ik aan de Hogeschool voor de Kunsten, de docentenopleiding.  Wat ik daar nu nog van meeneem in mijn huidige werk is een open houding, het voelen van inspiratie, het gemakkelijk verbeelden van gevoelens en emoties, op meerdere lagen mogen kijken, zoeken en voelen. Net als bij een kunstwerk.

 

De vorm waarin ik nu werk is gestart met de 4-jarige opleiding tot massagetherapeut op Holos in Utrecht. Hier heb ik naast het masseren geleerd om de ander te ontvangen in wie hij werkelijk is. Ook heb ik hier zelf mogen ervaren, én uitgebreid met mijn medestudenten en proefcliënten mogen onderzoeken hoe het lichaam en de geest een onlosmakelijk geheel zijn. En nu klinkt dat voor mij heel gewoon. Maar ik kan mij herinneren dat ik, net als heel veel mensen in de Westerse maatschappij, een duidelijke scheiding tussen mijn lichaam en mijn geest ervoer. En nu zie ik, steeds meer en meer, hoe wonderlijk het lichaam reageert op de omgeving. Zowel de ‘binnenomgeving’(de geest, de ziel), als de levensomgeving (je gezin, je werk, je leefomgeving). En hoe helend het kan zijn om de wijsheid van je eigen lijf te mogen ervaren.

 

Een andere vormende opleiding, die ik heb afgerond, is de jaaropleiding aan de Academie voor Opstelling Amsterdam. Hier heb ik geleerd om met mijn cliënten het systeem waarin ze leven en de invloed van dit systeem op henzelf te onderzoeken. En hoewel ik niet snap hoe het werkt ( wat mijn rationele hoofd eigenlijk wel fijn zou vinden;) zie ik wel dát het werkt. Opstellingen zijn een krachtige methode om tot de kern van een vraag door te dringen.

 

Tussen deze opleidingen door heb ik diverse cursussen gevolgd, zo heb ik als docent babymassage heel veel ouders geleerd hoe ze een afgestemde massage kunnen geven aan hun baby. Altijd bijzonder!

 

Ook de cursus tot wandelcoach bij Atma heeft een nieuwe dimensie aan mij werk gegeven: bewegend, buiten in de natuur de cliënt uitnodigen bij zichzelf te komen.

 

Een andere opleiding die essentieel is geweest voor de massagetherapeut die ik nu ben is Massage en Intimiteit bij Heleen Baas. Hier heb ik geleerd vrij te zijn, ín mijn eigen lijf, ín deze maatschappij.

 

Onlangs heb ik de prachtige opleiding Integral Pelvic Therapy afgerond. Bij Dana Centrum in Zeist heb ik van mijn docenten Daphne van der Putten en Mariette Frits deze behandelmethode geleerd.

Ik voel een sterke missie als IPT-practitioner. Ik draag met al mijn liefde bij aan de heling van vrouwen. Sinds het afronden van deze opleiding heb ik besloten om Integral Pelvic Therapy als mijn primaire behandelmethode te gaan inzetten. 

 

 Ook heb ik veel andere kortere massage- en bewustzijncursussen gedaan, en zullen er hopelijk nog vele volgen. Hiermee vul ik mijn hoofd, hart en handen met kennis en vaardigheden, welke ik integreer in mijn behandelingen.

 

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn dochter en onze pony’s door het bos te wandelen. Ook word ik blij van kliederen met lijmpistolen, hout en verf met mijn zoontje. Ik vind het fijn om buiten te sporten, zoals surfen en windsurfen en ik probeer muziek te maken. Dat laatste wil nog niet erg lukken, maar waar een wil is, is een weg;)