Wanneer is een behandeling (mogelijk) niet geschikt?

 

Er zijn een aantal contra-indicaties voor massagetherapie en Integral Pelvic Therapy.  Sommige contra-indicaties zijn relatief (de behandeling kan dan toch doorgaan, mits wij overleg hebben gehad), sommige contra- indicaties zijn absoluut ( ik mag je dan niet behandelen).

 

Absolute contra-indicaties zijn:

 

-koorts, virale of bacteriële infectie van voorbijgaande aard (zoals (buik)griep, Covid 19, ontstekingen)

- seksueel overdraagbare aandoeningen (bij IPT. Bij massagetherapie en Systemisch coachen kan een SOA een relatieve contra-incidcatie zijn).

-operaties, korter dan 6 weken geleden

-Ik geef geen Integral Pelvic Therapy aan zwangere vrouwen ( zwangere vrouwen zijn wel welkom voor massagetherapie en systemisch coachen).

 

 

Relatieve contra-indicaties:

 

-een chronische of acute ziekte (zoals bepaalde soorten van kanker)

-baarmoederhalskanker of een uitstrijkje waarbij HPV of afwijkende cellen zijn gevonden.

-als je een (chronische) ziekte of afwijking aan je hart hebt. Dan altijd eerst na overleg met je arts.

-ernstige psychische ziektes, zoals psychose, matige of zware depressie, bipolaire stoornis e.d. Indien je onder behandeling bent van een arts, psychiater of psycholoog: graag eerst met hen overleggen of mijn behandeling passend voor je is. Als ik twijfels of vragen heb, dan neem ik, in overleg,  graag contact op met je behandelaar. ( Deze contra-indicatie geldt ook voor Systemisch Coachen).

 -bij botbreuken die nog niet geheeld zijn.

-plaatselijke contra-indicaties zoals grote blauwe plekken, grote spataderen, open eczeem, besmettelijke huidziekten.

 -als je diabetes hebt is het belangrijk om dit te vertellen. Massage kàn een hypo veroorzaken. We bespreken dan even van tevoren hoe te handelen indien dit gebeurd.

- bepaalde medicijnen. Graag hoor ik of je medicijnen gebruikt die van invloed kunnen zijn op een massage, of waar een massage van invloed kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan bloedverdunners.

 

Sowieso geldt: als je een (chronische) ziekte hebt en/of medicijnen gebruikt, hoor ik dit graag van je. Bij twijfel of de behandeling goed is voor je, moet je dit altijd overleggen met je arts. Ik houd mij ten alle tijde het recht voor om de behandeling te staken indien er een contra-indicatie is waarvan ik weet of vermoed dat een behandeling door mij niet gepast is.

 

 Graag hoor ik van tevoren hoe het met je is en waar ik rekening mee moet houden.

 

Als je wil overleggen over jouw situatie en een behandeling die ik aanbied mag je contact opnemen via info@hierbenjij.nl

Met jouw toestemming  en wens is overleg met je andere behandelaar(s) mogelijk.

 

Als ik denk dat jouw hulpvraag niet past bij wat ik je kan geven, dan zal ik je doorverwijzen. Soms is dit mogelijk naast mijn behandelingen, soms is het zo dat mijn behandelingen niet passend zijn bij een bepaalde hulpvraag. Ik behoud mij ten alle tijden het recht voor om een behandeling te staken als dit in het belang is van de veiligheid van mijn cliënt of mijzelf