Individueel systemisch coachen

 

 

 

 

Een (familie)opstelling is een hele krachtige manier om inzicht te krijgen in jezelf en het systeem waarin jij je bevindt. Dit kan bijvoorbeeld je familie- of gezinssysteem zijn, maar ook andere systemen zoals je werk, de maatschappij of je eigen lijf (bij een fysieke of geestelijke klacht).

 

Een opstelling is een methode om op zoek te gaan naar de onderliggende dynamiek van een probleem. Je brengt een vraag in, waar je op het moment mee worstelt. Dit kan iets wat zich voordoet in je privéleven, maar ook op je werk. Het kan ook een patroon van jezelf zijn dat je herkent en waar je dieper inzicht over wil hebben, of een oude pijn waar je nu mee worstelt.

 

Ik nodig je uit om via je lichaam te ervaren wat er onder jouw vraag ligt. Voor veel mensen betekent het inzicht in zichzelf, en daarmee start vaak een helingsproces.

 

Een sessie Individueel Systemisch Coachen is meestal opgebouwd uit een gesprek waarin we jouw hulpvraag formuleren, indien gewenst een lichamelijke oefening, een opstelling ( d.m.v. de ´ blaadjesmethode'. Hierbij leg jij papieren blaadjes met hierop de spelers in jouw veld in de ruimte. Ik nodig jou vervolgens uit om hiermee aan de slag te gaan). We sluiten af met een gesprek om dat wat je hebt ervaren in de opstelling te integreren.

 

Een sessie individueel systemisch coachen zet een proces in gang. Desgewenst kunnen we een vervolgafspraak maken voor een volgende opstelling, een sessie massagetherapie of een IPT- sessie ( voor vrouwen).

 

Ik geef de opstelling individueel.