INTEGRAL PELVIC  THERAPY

 

 

Integral Pelvic Therapy is een massagevorm, gericht op het vrouwelijk bekken. Dit kan zowel inwendig als uitwendig zijn.
Integral Pelvic Therapy kan helend werken op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Vrouwen met uiteenlopende klachten of vragen in- en om haar bekken zijn welkom voor IPT-sessies. Wil je weten of IPT iets voor jou is? Kijk dan bij voor wie? 

De belangrijkste pijler van IPT is het Embodied Consent. Ik neem je in alle rust mee naar wat jouw lijf je vertelt. En pas als je een ‘ja’ voelt in je hoofd, hart en lijf, nemen we de volgende stap.
Hierdoor kom je in contact met jezelf, met jouw grenzen, en met je wensen.

 

IPT werkt op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Het vrouwelijk bekken vormt een basis. Het bekken draagt jouw bovenlijf en wordt door je benen gedragen. Het bekken bevat veel spieren, pezen, zenuwen en ligamenten, en is via o.a. deze weefsels verbonden met je benen en bovenlijf. Je kan je misschien wel voorstellen dat als er in het bekken een spier te gespannen is,  dit invloed heeft op je hele lijf.  Via spierspanning, maar ook via de zenuwgeleiding en je bindweefsel. Er ontstaat snel een disbalans, en dit kan heel veel gevolgen hebben.

Denk hierbij aan bekkeninstabiliteit, pijnklachten, te veel/weinig spierspanning,  overgevoeligheid of juist geen gevoel of contact met je bekkengebied.  En dit kan weer vele gevolgen hebben voor je emotionele leven: als je vaak pijn in je bekken, rug, buik of benen hebt, dan heeft dat invloed op hoe jij het leven ervaart. Normale dingen kunnen heel veel moeite kosten, of zelfs onmogelijk worden.

Maar ook kunnen er gevolgen ontstaan voor je relatie, bijvoorbeeld wanneer vrijen pijn doet, en je het hierdoor niet wil.

Ook is het vrouwelijk bekken een plek waar veel trauma opgeslagen kan liggen. Seksueel grensoverschrijdende gebeurtenissen, maar ook medische ingrepen,  traumatische bevallingen: het kan zich op fysiek en emotioneel niveau 'vastzetten' in je bekken. Met heel veel gevolgen voor het dagelijks leven, hoe je de wereld beleeft, en hoe je het leven als geheel ervaart. 

 

Tegelijkertijd is het vrouwelijk bekken, de vulv@ en de v@gin@ een gedeelte van ons lijf waar veel schaamte op rust. Meer dan 50 % van de vrouwen voelt schaamte bij haar v@gin@. Dit zorgt ervoor dat vrouwen minder snel hulp zoeken als ze problemen ervaren in hun bekkengebied. Ook zorgt schaamte ervoor dat vrouwen minder dan mannen contact ervaren met hun bekken en hun geslachtsorganen. Door deze combinatie van schaamte en minder contact zijn klachten aan de vrouwelijke geslachtsorganen, met name als deze niet direct medisch te verklaren of op te lossen zijn, klachten die niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

Bekkenproblemen  kunnen grote invloed op de levenskwaliteit hebben. Net zoals spanningshoofdpijn of een zere rug, kan pijn bij het vrijen, incontitentie of andere bekkenklachten een grote invloed op je leven hebben.  Met als verschil dat veel mensen eerder geneigd zijn hulp en ontspanning te zoeken voor een een zere rug, dan voor pijn bij het vrijen. Denk hierbij ook aan het zoeken voor hulp bij andere ongemakken, zoals verdriet en angst tijdens het vrijen, het verwerken van een traumatische bevalling, of hulp bij het verwerken van een traumatische seksuele gebeurtenis.

 

Met behulp van massagetechnieken help ik je om te voelen waar er spanning of trauma zit in jouw bekken, en help ik je lichaam om dit te verhelpen. Net als bij een massage van nek/rug/schouders, helpt een IPT-sessie om fysieke spanning te verminderen. En dit voelt bevrijdend, je voelt je vaak soepeler. Ook werkt IPT rustgevend en stimulerend op je zenuwstelsel, en zorgt het ervoor dat er hormonen worden vrijgemaakt die zorgen voor rust, herstel en positieve emoties.

IPT kan je in contact brengen met (onbewuste) trauma's, en bijdragen aan de verwerking.

 

Deze massagetechnieken kunnen aan de buitenzijde van je lijf zijn, en inwendig. En nogmaals: jouw intentie en de toestemming die wel of niet voelt, is daarbij leidend.

 

Integral Pelvic Therapy is dé plek om jouw bekken, je vrouwelijkheid, je seksualiteit, je leven, te onderzoeken en te helen.

 

Het doel van IPT is dat er heling plaatsvindt. Dit kan betekenen dat klachten weggaan, verminderen, of dat je ze beter een plekje kunt geven in je leven. Ook ervaren veel vrouwen hun lijf na IPT als een fijnere plek, met meer positieve sensaties, geluksgevoelens, wijsheid, vrouwenkracht, levenskracht.  Niet alleen ervaren vrouwen na IPT-sessies verlichting van spierspanning, en heling van hun fysieke klachten.  Ook krijgen vrouwen regelmatig diepe inzichten in het leven, en in de gevolgen van stress en trauma.

 

In een hele veilige omgeving, met alles wat er zich aandient (ook schaamte, ook een 'nee' voelen, ook verdriet, pijn, genot, bevrijding, echt alles is welkom) geeft IPT de ruimte om heling op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau te ervaren. En dat maakt je leven fijner. Ik heb het zelf mogen ervaren tijdens mijn opleiding, en nog steeds, bij sessies die ik ontvang bij mijn collega- IPT-practitioners.

Met grote dankbaarheid geef ik andere vrouwen de mogelijkheid om zichzelf ook beter te leren kennen, te helen en voluit te kunnen leven.

IPT bestaat, afhankelijk van jouw klacht of hulpvraag, meestal uit een aantal sessies. Deze worden altijd voorafgegaan door het invullen van een intakeformulier ( dit doe je thuis) en een  intakegesprek van ongeveer een uur.
Tijdens de intake bespreken we je hulpvraag, je intentie en bekijken we of er contra-indicaties zijn ( waardoor het kan zijn dat ik besluit dat IPT niet geschikt is voor jou). Er zijn een aantal algemeen geldende contra-indicaties. Deze vind je hier .  Maar er zijn ook situaties waarin een contra-indicatie relatief is. Mail gerust als je hier vragen over hebt.

Minimaal 24 uur na de intake kunnen we een eerste sessie hebben. Zo heb jij ruim de tijd om te voelen of je een ‘ja’ waarneemt in jezelf. 

Een IPT- sessie duurt 2 uur en heeft globaal de volgende indeling:
-een gesprek, hierin bespreken we jouw intentie en hoor ik graag hoe het met je gaat. 
- de massage
-een nagesprek, hierin bespreken we hoe de sessie voor jou is geweest.

Ook spreken wij een aantal evaluatiemomenten af.

 

Een intake duurt 90 minuten en kost €85.

Een IPT-sessie duurt 2 uur en kost €195.

 

Indien uit de intake blijkt dat het voor jouw proces belangrijk is om meerdere sessies in te plannen, bied ik je een korting: de totaalprijs voor de intake plus 3 sessies, is dan €595,-

Dit bedrag dient voorafgaand aan sessie 1 overgemaakt te zijn. Achteraf ( dus na 3 losse behandelingen) aanspraak maken op deze korting is niet mogelijk. 

 

Als je meer wilt lezen over Integral Pelvic Therapy, klik hier.

Voor een overzicht van alle prijzen klik hier .

Ik ben bezig mijn praktijk te transformeren van allerlei types (ontspannings)massages naar uitsluitend Integral Pelvic Therapy en massagetherapie. Uiteraard maak ik ook bij IPT gebruik van allerlei kennis en technieken die ik al in mijn vingers heb.


Mocht je alvast iets willen vragen over IPT of een afspraak willen maken voor een intake,neem contact op via het contactformulier,  mail naar info@hierbenjij.nl of bel 06-18086800