Massagetherapie

In sommige periodes van je leven kan het helpend zijn om uitgebreid de tijd te nemen voor jezelf. Wat heeft je lichaam jou te vertellen?
Wij leven in het Westen in een ‘hoofd’- maatschappij: over het algemeen denken en beredeneren wij veel. Dit heeft ons heel ver gebracht. Maar de valkuil van veel denken is dat er minder ruimte is om te voelen. Hoe gaat het nu met mij? Wat heeft een klacht of een ziekte mij te vertellen?


Bij een massagetherapiesessie begeleid ik jou bij het waarnemen van jezelf.  Samen nemen we de tijd om te luisteren wat je lichaam jou te vertellen heeft.

 

Luisteren naar je lichaam kan op heel veel manieren helpend zijn.  Voor sommige mensen leid het tot inzichten, voor anderen maakt het duidelijk hoe ze hun dagelijks leven op een concrete manier kunnen aanpassen om van een klacht af te komen. In onze hoofd-maatschappij vergeten we vaak dat ons lichaam ons al iets heeft te vertellen voordat het een echte klacht of ziekte wordt. Bij massagetherapie leer je om naar je lichaam te luisteren. Op deze manier kan het ook preventief werken.

 

Ik voel mij verbonden met de holistische visie dat je lichaam, je geest en je bezieling een geheel vormen. Als er in het ene iets niet goed gaat, dan heeft dat vaak een uitwerking op het andere. Een voor veel mensen herkenbaar voorbeeld is dat je zo druk bent met je werk en/of je gezin, dat je schouders en nek pijn gaan doen. Misschien herken je wel dat als je zenuwachtig bent voor iets, je dit in je buik kan voelen.

 

Bij massagetherapie nodig ik je uit om jezelf helemaal te ervaren. Om écht te voelen, verder dan je aannames en gedachten over jezelf.

 

In overleg met jou bekijken we per sessie wat helpend kan zijn om je in contact met je zelf te brengen. Dit kan via massage, bewustwordingsoefeningen, en gesprek.

Massagetherapie is geschikt voor iedereen die behoefte heeft om stil te staan bij zichzelf. En vooral bij :

  •  (dreigende) burn-out
  • lichamelijke problemen
  • spanningsklachten (pijnlijke nek/schouders, slapeloosheid. angst etc)
  • verdriet, rouw
  • veranderingen in levensfasen (bijvoorbeeld het ouderschap, of tijdens de overgang)
  • patronen waar je steeds tegenaan loopt


Massagetherapie kan een op zichzelf staande behandeling zijn, maar is ook geschikt als aanvullende behandeling naast reguliere behandelingen door je arts/psycholoog/ fysiotherapie.


Als jij je afvraagt of massagetherapie geschikt is voor jou, mag je altijd contact opnemen via het contactformulier,  info@hierbenjij.nl of 06-18086800.

Ook adviseer ik je, indien je onder behandeling staat van een arts of fysiotherapeut, met hem/haar te overleggen. Massagetherapie heeft niet als doel om een ziekte of een klacht op te lossen, maar werkt toe naar acceptatie van jezelf. 

Omdat het in contact komen met jezelf een proces is, is het fijn om meerdere sessies af te spreken. Na elke derde sessie evalueren wij samen hoe het met je gaat, en plannen we, zo nodig, meer sessies in.

Een massagetherapiesessie is opgebouwd uit een voorgesprek, ruimte voor bewustwording (via verschillende oefeningen), massage/ aanraking en een nagesprek.